lördag 31 december 2011

Gott nytt år

Betonggruvan med det gula ljuset får bli årsbilden.


Oj nyårsammanfattning ska man visst göra som bloggare. Det verkar kul så jag hakar på.

2011 var ett himlans kul år. Jag började göra betongbord. Det ena ledde till det andra och sen var jag en betongarbetande bloggare. Jag lärde mig bokföring, började fota, gjorde affärer i Kina och importerade lampor och pallar. Det i sin tur ledde till en massa roliga möten med människor, både kunder, bloggare och journalister. Jag blev blev tjenis med Elsäkerhetsverket, Skatteverket och Tullverket. Så blev jag nog lite av med telefonskräck och vågade lita på magkänslan igen.

Förstås gick jag ju på en massa nitar. Mitt upp när varorna var köpta och kartongerna packade i Kina gick det inte att frakta hem. Panik. Betong som inte betedde sig som jag ville, råttor i källaren, fraktbolag som inte uppförde sig och momsredovisningar som glömdes bort. Men vad gör det om hundra år. Allt har löst sig tillslut. Jag bröt ju nyckelbenet också. Illa för en betongarbetare. Men det löste sig ju det med.

Ser äkta mycket fram emot 2012. Jag har några kul projekt på gång. Några blir av och några kanske får mogna lite. Andra projekt kanske skiter sig. Men på samma sätt som med betongborden tänker jag börja litet och låt det ena leda till det andra. Det viktigaste är att det är kul och känns bra i magen. Jag tror det blir bäst så.

Nyårslöften struntar jag i. Tror att det är bättre att köra som Nike - Just do it. Förra året hade jag i och för sig ett nyårslöfte. Det var att slopa ett gammalt råd jag fått om att man som företagare alltid ska verka större än vad man är. Fy det får jag ont i magen av. Jag är ju bara jag som blandar betong i källaren och hoppar på nya äventyr. Det var skönt att slopa. Kanske ändå kul med nyårslöfte. Mer smink, får det bli.

Tack snälla ni som bloggat om mig och skrivit om mig (länkar). Ni anar inte hur glad jag blir! Sist och mest vill jag tacka så otroligt mycket för att ni hänger med här. Hoppas att ni hänger med 2012 också.

GOTT NYTT ÅR!!!

Närodlat mode





                                                                                                                                                                       
I SvD skriver utmärkta Sofia Hedström om att vår vurm för lokalproducerat nu även kommit till kläder och mode. Mycket läsvärt.

På bilden ser ni mitt psykopatstökiga hem som ska städas som bara den idag. Om vi inte hörs innan tolvslaget önskar jag er ett äkta GOTT NYTT ÅR!

torsdag 29 december 2011

Nyårsnytt



Idag har jag varit nere i Betonggruvan och gjutit bord sedan har jag pysslat med bokföringen. En massa som ska vara i ordning till årets slut. Mycket pysslande blir det när man är novis på det där med debit och kredit. Men snart så kan jag.

Orka att man är en sån klyscha. DIREKT efter julen åker pyntet ut. Julblommorna och kransarna har jag sulat i sopen och pryttlarna är redan i lådor i källarna. Och som varje år åker groddtråget och frukten fram.  Ändå härligt. Nystart. Ok nu drar jag iväg på Yoga. hehe.

söndag 25 december 2011

Juldagspromenaden


Fåglarna hade julfest igår i korbokorgen på verandan tror jag.

Äkta fint ljus idag.

Varmkläder på.
Ursäkta mig. Blåbären var där. Nya tror jag minsann.
Det låg en tunn tunn hinna is på sjön. Tänk om det skulle kunna bli skridskois tillslut.

Sen blev det mörkare och dags att gå hem.


Det blev en alldeles grön promenad på udden. Äntligen var ljuset här, en liten stund i alla fall. Vi promenerade runt och tittade på vad naturen hade att erbjuda. Sen gick vi hem till värmen för att tända ljus och ladda in bilder i datorn. Nu plockar vi fram julmaten och säger som vi brukar.
- Det smakar alltid godare dagen efter och det är sillen som gör att man blir så mätt. Ändå härligt med julen. Alltid samma.

God fortsättning

Bild från bloggen Style Flies

fredag 23 december 2011

God jul panik.

Foto Josefine Halfwordson Betonggruvan.

Men äsch då. Jag som lyckats stå emot julhetsen rätt bra. Ni vet det där när man ser folk ila på stan med panik i blicken och bråka på ica hur stor Västerbottenost de ska köpa som om det betyder allt. Har försökt att stå utanför. Så skickade jag julkort på mailen och det blev nåt meckilimang och nån kunde inte öppna och blind kopia och det där ni vet. Helvete. Gick ner i betongruvan för att vattna betongbord och ser att det läcker en massa vatten från ett rör i ett av rummen. Helvete.

Då drog jag igång. Har jag köpt tillräckligt med julklappar. Borde jag inte baka mer till julfrukosten. Är alla nöjda. Ni vet när det känns som att det där är hela världen. Men totalt värdsligt och helt onödigt att oroa sig för. Det är ju bara hitta-på-grejer när man tänker på Martin Schibbye och Johan Persson som sitter fängslade i Etiopien och riskerar fängelse i 28 år. Blir alldeles tårögd av att tänka på deras arbete, hur de kämpar för pressfriheten och på deras familjer som kämpar för att få dem fria.

Om ni också börjar panika över julklappar finns det att köpa hos UNICEF eller stödja Reportar utan gränser. Rörmokaren har redan varit här och julkortet ser ni här. Nu sticker jag ut i naturen med hunden.

Grön jul

Tjusigt med rötter.

och lite gran på hyllplanet.


Asså julen behöver ju inte vara röd liksom. Kan vara växtgrön också.

Idag ska jag göra kålrotslåda och något med brysselkål. Just nu sitter jag och kollar bloggar för recept. Under tiden jäser degen till julfrukosten. Det ska bli skållad råg och durumbröd. Jag använder den här brödboken så blir det faktiskt alltid bra. Martin Johansson som skrivit boken bloggar här. Bästa brödbloggen enligt mig.

Jag önskar er en bra dag. Stressa inte för mycket bara.


onsdag 21 december 2011

Snökanon

www.instructables.com


Vit jul borde väl inte vara så svårt att få till. Funderar på åka ner i Betonggruvan och bygga en snökanon. Hittade en beskrivning hos Instructables via Swiss-miss.

tisdag 20 december 2011

Julkepsen


Julkepsen som en liten spädgris på Betongbordet.

Julapelsinerna bakom galler.
Välkommen julen.


Lyssnade på julmusik och fotade. Då blev det så här. Julen kan börja nu tycker jag allt. Fotandet eskalerade och när jag började skriva GOD JUL i Non-stop godisar och mandariner och rama in det hela med pepparkakor och granris kände jag att peaken var nådd och det var dags att packa ihop. Ändå fint.  Visar er snart.

Nu har jag kört kvällpass i Betonggruvan och är redigt trött efter allt betongblandande och fotande.

Julrosen är den finaste julblomman, tycker jag.

Julrosen.

Köpte burken som julrosen står i på Granit. Emaljerad plåt.

Kudden är från Svenskt tenn och heter Nippon.

Så kan man lägga sina tidningar här under eller vad man ny vill ha där.

Och lite runnet och slitet och färgskiftningar på betongskivan.

Trådglaset som är hyllplanet är 6 millimeter och tål en del tidningar.

Ja här skymtar ni undersidan av bordet också.



Nya bilder på soffbord med hyllplan. Strax kommer Pär och hämtar för det är hans bord. Passade bara på att piffa och fota lite. Lika bra med många bilder så ni ser från alla håll.

nötkräm

Fotograf Pelle bergström UNICEF





















Det här går ju inte att låta bli. Har du också en blogg? Hämta bloggmaterial här. Genom att blogga detta skänker Re:member sex påsar nötkräm från UNICEF. Tre påsar om dagen räcker för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva. 
                                                                                                                                                             

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. 

måndag 19 december 2011

Tempo

Lampor till Erik.



Ja men tjena vad det blev mycket att göra här då. Tempo. Tempo. Men kul. Två möten om framtida projekt idag. Slipat betongbord och slagit in paket. Detta ska till Erik och innehåller tre svarta lampor.

söndag 18 december 2011

Basar Under

Bild på bild. 
En massa lampor.

Oj där har vi mina nya skor. Jag kallar dem Urban Hikning.

Gruvlampan i egen hög person.

Så ramade jag in min yta i prickig tejp.

och Kinapallarna.



Så här såg det ut på Basar Under på min lilla yta. Tack ni som kom förbi. Kul att träffas!

Matbordet hos Therese




Tack Therese för fin fin bild på ditt betongbord. Vad trevligt det ser ut med pinnstolar och klassisk kökssoffa till.

lördag 17 december 2011

Livebloggen

På Basar Under just nu.


Hallå hallå testing testing. Bloggar direkt från Basar Under. Marknaden under Skrapan på söder i Stockholm. Så kul om ni kommer hit på riktigt

fredag 16 december 2011

Basar Under

Gruvlampan





























Idag flänger och runt och förbereder jag för imorgon då jag är med på Basar under. Äkta kul om ni kommer dit tycker jag. Det är öppet mellan 12-18 på lördag.

torsdag 15 december 2011

Allt i Hemmet

Det senaste.
Allt i Hemmet nr 1

Skoja inte vad glad jag blir. I senaste numret av Allt i Hemmet kan ni läsa om mig och mina betongbord. Dessutom under rubriken "Det senaste" bara en sån sak. Tack Allt i Hemmet!

onsdag 14 december 2011

Kontorsmöbler

SIdeboard med hyllplan. I entren. Såg nu att det visst står bak och fram.
Och från sidan. Fint med betonggolvet och äkta mattor.

Och ett till Betongbord i ett av konferencerummen.


Kunde inte låta bli att ta lite bilder på köket och matplatsen också.

Gött.

Ser ni vad vackert med murgrönan i blomsterlådor av zink på vägen. Attans att jag inte tog en närmare bild.


Som sagt tidigare idag var jag på produktionsbolaget House of Radon. De har köpt betongbord av mig till sitt nya kontor i Stockholm. Sideboard med hyllplan i armerat glas står nu i entrén och i två konferensrum.

Sist jag var där var det oktober och byggdamm överallt. Nu var det så här fint. Kul att se den där fina Piet Hein Eek tapeten jag bloggade om. Här skulle man må gott. Ja kontorsmöbler behöver ju inte enbart vara funktionella.

Svarta lampor

Så är kanten liksom lite sliten och härlig.
Oj det kom visst med lite hundhår.


Svart på utsidan och vit på insidan.


Idag har jag varit och fotat på ett produktionsbolag som köpt betongbord av mig. Himla kul att se sina bord på ett stort och fint kontor. Ska visa bilder strax.

Vi börjar med lite bilder på se svarta lampskärmarna. Blir galen av att det är så mörkt ute hela tiden. Men ni anar. Jag ville visa er de fina kanterna på lamporna. De är liksom inte sådär raka och nya utan slitna och lite vågiga som jag gillar.

500 kr kostar lampskärmen. En länk till var ni köper sladden finns här.

måndag 12 december 2011

Basar Under


Ny vecka. Vi börjar med ett helgtips. Designmarknaden Basar Under nu till helgen. Tror att det kommer gå att hitta en massa fina saker. Jag finns där på lördagen 17 december. Med mig har jag Fabrikslampor, Kinapallar och kanske något bord. Hoppas att vi ses där.

lördag 10 december 2011

Gruvlampan

Gruvlampan med kuberna.


Det var meningen att spendera helgen på Koster men det blåste storm och snö. Vi stannade hemma. Fint det med. Nu vill jag bara så gärna att snön kommer hit. Längtar ut i skidspåret som bara den.

Bjuder till på en till bild på Gruvlampan. Ska försöka hinna fota förlängningsröret strax.

Juldrabbning

Bild från 2 modern blog

När jag kom hem från Kina blev jag helt drabbad av julen och drog till Stadsmissionen och köpte mässingsljustakar, satte glögg och slog i recept. Sen glömde jag bort. Tänkte sätta fart nu igen med julpiffet.

Försökte mig på att göra lika fina pappersstjärnor som Annixen. Mina såg mest ut som knögglat papper. Men för er som är bra på finlir kolla in här. Hittade även de här kransarna hos 2 Modern Blog. Har inte testat men tänker mig att de kan vara fina i storformat.


fredag 9 december 2011

Bokföringsbomben

Bokföring och bord hemma hos mig.


Snabb bild på mitt bokföringsbomb. Sitter här och fixar. Ändå ganska trevligt. Piffar upp med lite Washitejp från Tokyo. Äkta trevliga butiken Mokkasin har snyggtejpen om ni behöver piffa. Så dricker kaffe ur min finaste kopp som jag fått av Malin som är extra extra rolig.

Ja här ser ni ju matbordet igen också. Jag har två stycken 150x75 cm bord här hemma. Alltså totalt 150x150 cm. I en av rutorna har jag bytt ut betong mot trä. Ska ta bättre och mer piffade bilder på det strax. Problemet är bara att det aldrig är riktigt ljust här inne nu för tiden. Well. Det ordnar sig.

torsdag 8 december 2011

Svart fabrikslampa

Omä. Kina smyger in överallt. Om det så bara är en tass som få komma med.





Nu är de svarta fabrikslamporna här. Det finns gröna också. Om jag missat att maila någon av er väntande ber jag om ursäkt och hoppas jag att ni ser här.

På samma sätt som förr så beställer ni, om ni vill alltså, monterad sladd, kontakt och sockel här. Och vill ni att jag skickar så kostar det 70 kr med Schenker och tar 2-4 dagar. I ett paket går det i 5 lampor. Piff piff.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...