måndag 30 april 2012

Grattis Kungen


Grattis på födelsedagen Kungen. Vilken fin dag du får att fira på. Hurra!

Jag har packat ihop lite saker som ska iväg och fotas för en tidning. Hurra för det med!

söndag 29 april 2012

Kinapallar hos Karin







































Se så fin bild om kom från Karin i sydligaste Sverige. Tack Karin! En stor och en liten Kinapall. Nu finns det inga stora pallar kvar men ett par stycken av de små. Jag jobbar på för att få hem fler. Men det kan nog dröja en liten stund tyvärr.

I morse var jag ner i Betonggruvan och fixade lite med betongborden. Just nu håller jag på med en beställning av ett skrivbord i betong. Himla kul! Det ser jag verkligen fram emot att fota. Återkommer med bild så snart det är klart.


söndag 22 april 2012

Sideboard hos mamma


Titta, Sideboard med hyllplan hos mamma.

Plantera

Bild från IKEA - livet hemma.

Det är var fiffigt! Allt i ett paket för att odla timjan, basilika och koriander. IKEA ska nog få ett besök av mig snart. Eller slänger jag ner några frön i de burkar och krukor jag faktiskt redan har.  Frågan är väl bara om något kan växa om inte våren kommer på riktigt snart.

lördag 21 april 2012

Hemma hos Josefin

























Vet ni hur glad jag blir när ni skickar en bild på ert betongbord? Urglad! Tack snälla Josefin. Vad fint det ser ut hemma hos dig.


fredag 20 april 2012

Sideboard hos Elin och Marcus

























Nej men nu hänger jag inte riktigt med. Är det verkligen fredag igen? Poff vad det går undan. Kanske lite för att jag missade tisdagen när tåget var 11 timmar sent. I går körde jag tur och retur till Göteborg för bordsleverans. Jobbigt men himla kul är det att träffa mina trevliga kunder. Hade gärna velat svänga förbi Artilleriet men det hanns inte med. Nästa gång.

När jag kom hem blev jag så otroligt glad. Den här fina bilden på sideboardet låg på Facebook. Tack Elin och Marcus! Himmel vad fint ni piffat. Så där skirt och romantiskt vill jag också ha. Ursnyggt!

torsdag 19 april 2012

Till västkusten

Bild från DOS family och Pinterest.


Nu sticker jag ner till Göteborg och Borås för bordsleverans. Det är två soffbord som ska i till sina ägare. Det där med att frakta grejer är bra mycket krångligare än man kan tro. Igår gick ett bord sönder hos ett fraktbolag. ajajaj.  Att det ska vara så svårt. Tillsvidare får jag helt enkelt göra det själv. I mitten av maj åker jag till Göteborg igen. Så om någon av er längtar efter ett bord så finns det plats i bilen. Hör av er!

Passar på att slänga in ett blomtips till. Hur fint var det  inte att spraya konservburkar? Det får det bli burkmajs och krossade tomater framöver.

tisdag 17 april 2012

Resdammet

Bild från Pinterest.

I helgen var jag i fjällvärlden och åkte skidor. Fint var det. Opassande var dock att nattåget var himla sent både dit och hem. Stället för i morse tidigt tidigt, kom vi lagom till middag i kväll. 15 timmars försening är ju olämpligt för en helg.

Roligt är det att jag har en hel radda med beställningar av betongbord. Resdammet hann jag alltså inte borsta av mig innan jag var tvungen att sticka ner i Betonggruvan för slipning och oljning. Nu stupar jag i säng. I morgon tar jag tag i de osvarade mailen och telefonsamtalen. I fjällvärlden finns ingen täckning.

Det är var väl himla gulligt. Gamla syltburkar med små blommor och ett litet satinband runt bunten.

fredag 13 april 2012

Nytt till Betonggruvan




Hurra! Kolla vad som kom till Betonggruvan idag. Det är ett indigofärgat kuddfodral, en kopp i emalj med blå kant, 0,5 liter får det plats i den och ett fat i emalj som är 22x32 cm stort. Åh så kul! Vilket bra slut på veckan. Woho!

Emaljen

Bild från Pinterest.
Woho Fredag! Just nyss fick jag höra att det kommer några lådor med saker från Kina hit idag. Vissa saker var jag tvungen att flyga. Dyrt men snabbt. I lådorna ligger det emaljkoppar och emaljbrickor. Vita med blå kant. Dessutom tror jag att de där indigokuddarna jag snackat om kan ligga där i.

Det ska ju bli en webshop här av Betonggruvan men än är det inte helt klart. Tillvidare är det väl roligast om jag lägger upp sakerna här på bloggen. Så fort de kommer ska jag försöka hinna med att fota och lägga upp. Hoppas att jag hinner idag annars blir det på tisdag.

Nu ner i gruvan. Där ligger det en hel drös med betongskivor som ska slipas.

torsdag 12 april 2012

Indigo

Bild från bloggen It´s Nice That.


Jag tror visst att jag nämnde att det kommer indigokuddar med båten från Kina snart. Kom att tänka på dem när jag såg den här bilden. Kör snabbare nu båten.

Idag var jag och klämde på kartonger och små lådor till sakerna. Jag kom därifrån med några att testa. Oj oj alla dessa val. Vita och stabila lådor blir bra tror jag allt.

Typlådan





Kolla vad jag har kommit över. En typlåda. Sjukt nöjd är jag. Jag använder den som en hylla för små små saker. Vet inte riktigt exakt vilka små små saker. Just nu står ju mina så djur där. Men det vore ju fint med små små växter i eller myntsamling. Ja så är den ju fin som den är också.

onsdag 11 april 2012

Lampleverans





Åh nu saknar jag Shanghai. Det händer så mycket där. Aldrig går man säker, eller säker känner man sig verkligen vilken tid på dygnet som helst. Snarare att det händer det så mycket som man inte väntar sig. Ändå kul. För det mesta.

Idag har det varit full produktion i Betonggruvan. Jag har blandat så mycket betong. 80 kg. En massa bord ligger och brinner där nere nu. Ohoj!

måndag 9 april 2012

Coffee Supreme. Ja tack.




Bilder från The Selby.


Nej men sluta nu. De här bilderna får mig att vilja åka tillbaka till Nya Zeeland ännu mer. Coffee Supreme i Auckland ser ju sjukt trevligt ut. Jag tycker ju att det är så toppen när det är en massa grejer överallt som om stället liksom växt fram. Bilderna kommer från alltid lika fantastiska The Selby.

lördag 7 april 2012

Kuddar till Betonggruvan





Det här söta paret träffade jag i Shanghai. De syr och säljer kuddfodral och annat fint i de här sjukt härliga tygerna. Grov bomull från 70-talet. aaaaah. Kuddfodral i de här tygerna är på båten påväg mot Betonggruvan. Det kommer även ett mönstrat indigofärgat kuddfodral. Nu vill jag bara att den där båten kör snabbare..

fredag 6 april 2012

Glad Påsk

Bild från bloggen adailysomething.
Oj oj det där med Påsk har jag inte alls tagit mig ann. Vore ju ändå kul att piffa till det lite extra. Men i år får det räcka med den här fina bilden. De finns fler påskbilder i min påskmapp på Pinterest. Glas Påsk till er alla.

En sak i taget

Bild från Pinterest.


Nej fasen vad länge det går mellan inläggen här. Ibland måste jag tygla mig för att inte bombardera er totalt och ibland känns det som jag inte har någonting att komma med. Men så får det kanske vara. Det kommer.

Jag håller på med en massa grejer bakom kulisserna. Någon gång, inom inte allt för lång tid kommer Betonggruvan få en affär på internet. Woho! Ja självaste fysiska Betonggruvan kommer ju såklart att finnas kvar precis på samma sätt som idag. Webshoppen blir ett smidigt komplement. Där kommer man kunna köpa både mina bord och sakerna från Kina. I framtiden kan det säkert hända mer. Men jag märker att jag blir lite nervös och handlingsförlamad om planerna blir för stora. Vi börjar så. En sak i taget. Jag börjar med en ny mailadress: josefine@betonggruvan.se

tisdag 3 april 2012

Sideboard




Kolla! Så här blev sideboardet hemma hos Håkan. Måtten är 30x200 cm och 50 cm högt. På samma sätt som matbordet är betongskivan delad i två delar och nersänkt i en ram av obehandlat stål. Trevligt trevligt!

Kommer ni förbi Betonggruvan imorn? Det vore väldigt kul. Det är dock stökigt och dammigt. Jag jobbar på för fullt just nu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...